Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Honselersdijk
 
 
zo 15 okt 2017  om 09.30 uur
Voorganger: ds. Schiethart, Den Haag
Eredienst

Dominee D. Schiethart uit Den Haag is vanmorgen onze voorganger.
GJP

Collecten
1. K.I.A. wereldvoedseldag
2. Kerk

Zaaizaad en bijen voor vrouwen in Zuid-Soedan
Dankzij bijen en zaaigoed werken vrouwen in Zuid-Soedan aan betere levensomstandigheden. Zij moeten met hun gezin overleven in een vaak uitzichtloze situatie. In Zuid-Soedan woedt een burgeroorlog, bovendien lijden de vrouwen onder discriminatie en armoede. Vaak verbouwen ze op kleine schaal voedsel om wat extra’s te verdienen. 

Om hun inkomen te vergroten, volgden de meest kwetsbare vrouwen landbouwtrainingen van de landbouworganisatie ERP, partner van Kerk in Actie. Ook ontvangen ze verbeterd zaaizaad, zodat ze meer gewassen kunnen verbouwen en oogsten.
Dit jaar traint ERP bovendien honderd vrouwen in het houden van bijen. De vrouwen krijgen een eigen bijenkorf en leren hoe ze honing kunnen verwerken. De vrouwen verkopen de oogst en de honing, dit betekent een broodnodige aanvulling op hun gezinsinkomen. Doel van het ERP is dat de vrouwen hun armoede met 80 procent kunnen terugdringen.
Met deze collecte steunt u het werk van ERP en andere werelddiaconale projecten van Kerk in Actie. Van harte aanbevolen!
Kijk voor meer informatie, foto's en filmpje op: https://www.kerkinactie.nl/projecten/bijen-en-zaaigoed-voor-vrouwen-in-zuid-soedan

De Diaconie

terug
 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om 09.30 uur
Orde van dienst
meer details

 
Kerkbalans

www.kerkbalans.nl
 
Geluidsopname
Kerkdienst gemist? U kunt de dienst hier terug luisteren. meer
 
Reclame blok
 
Volg ons op Facebook en Instagram!
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.