Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Honselersdijk
 
 
Nieuws van de jeugd Nieuws van de jeugd

Wisselingen bij de jeugd, clubs en kamp

 

Bij de clubs zijn ze druk bezig met een wisseling van de wacht, wat betreft het mentorschap. Als het goed is zullen de nieuwe gezichten zich de volgende keer aan u voorstellen.
Elke week komen er ongeveer 100 kids bij elkaar om samen te spelen en samen bezig te zijn, onder leiding van ongeveer 20/25 jongeren, binnen de veilige sfeer van het kerkzijn.
Ook de hoofdleiding van het kampwerk gaat door nieuwe gezichten worden overgenomen.
Spannend en veelbelovend dat het werk toch steeds weer met nieuwe enegie wordt voortgezet. Natuurlijk zullen zij dit allemaal volgens eigen inzicht oppakken, maar realiseer u/jij dat, en daar ben ik van overtuigd, dit toch wordt geïnspireerd door dezelfde Heilige Geest, die u en mij in beweging zet.

Ook wordt er op allerlei niveaus gesproken over kerkzijn: hoe doen we dat, hoe willen we dat, wat verwachten we van elkaar en waar denken we dat de leden van de toekomst behoefte aan zullen hebben. We proberen dan ook met deze groep (de leden van de toekomst) in gesprek te gaan hierover. Ik moet zeggen dat ook die gesprekken, erg open en eerlijk, mij soms beschaamd doen blozen, als juist die jongeren aangeven waar het toch wezenlijk omgaat:
het omzien naar elkaar, er zijn voor een ander, hoop geven (zelfs wereldbreed soms) , vormgegeven in werk en vrijwilligerswerk. En dit alles uit de overtuiging, dat er een God is die liefde is en er voor ieder van ons wil zijn.
Hoopgevend dus toch wel, ook al is het anders. Misschien minder in de kerk, maar actief in het leven van alle dag! Hopelijk met de steun en aanmoediging van ons allen.
Ariëtte Silvius (namens jeugd, jeugdwerkers en jeugdouderlingen)

terug
 
 
 
 

Vergadering Kerkenraad
datum en tijdstip 17-10-2019 om 19:30
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 20-10-2019 om 09.30 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 27-10-2019 om 09.30 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 03-11-2019 om 09.30 uur
meer details

 
Kerkbalans

www.kerkbalans.nl
 
Geluidsopname
Kerkdienst gemist? U kunt de dienst hier terug luisteren. meer
 
Reclame blok
 
Volg ons op Facebook en Instagram!
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.