Derde inloopavond 28 mei: De kerk naar buiten Derde inloopavond 28 mei: De kerk naar buiten

Na een korte terugblik op de eerste 2 inloopavonden zijn er 3 korte inleidingen over wat we doen als gemeente in het kader van ´dienst aan de wereld´. Er zijn presentaties over het werk van het ContactTeam, de Diaconie en Helpende handen.
In de kerk doen we moed en inspiratie op om onze taak in de wereld op te nemen. Als individuele gelovigen hebben we allemaal onze eigen taak en roeping. Ook als gemeente zijn we betrokken op de wereld om ons heen. Wanneer je goed kijkt, dan zie je dat er in de gemeente van alles gebeurt. Soms weten we dat niet eens van elkaar. We stonden op deze avond stil bij drie (kleinschalige) initiatieven om de wereld wat lichter en leefbaarder te maken.

In gesprek
Tijdens het tweede deel van de avond gingen we in gesprek over de vraag hoe het kerkzijn (naar buiten) voor onszelf is.
Er stonden 3 thema’s met vragen/stellingen centraal:

• De kerk voor jou; Wat kan de kerk voor jou betekenen/ waar heb je behoefte aan? + ervaringen
  • Jij voor de ander; Wanneer voel jij je betekenisvol als christen? + ervaringen
  • Kerk naar buiten; Hoe zou je willen dat de kerk zich naar buiten presenteert?
Ook deze derde inloopavond werd als goed en zinvol ervaren door velen.
Enkele reacties:
  • Mooie presentaties, wat gebeurt er toch veel.
  • Helpende handen, ContactTeam en diaconie zijn goed draaiende organen.
  • Fijne geloofsontmoetingen.
  • Uit de groepen kwamen concrete zaken naar voren.
  • Jammer van het aantal mensen, deze presentatie nogmaals bijvoorbeeld in een kerkdienst houden.
  • Soms duurde het even voor het gesprek op gang kwam maar daarna liep het goed.
  • Leuk om andere mensen te ontmoeten.
Aanbevelingen
De bevindingen van deze eerste 3 inloopavonden zijn in de klankbordgroep besproken en de aanbevelingen die daaruit volgen worden aan de kerkenraad voorgelegd.

Inloop avonden zijn bedoeld om elkaar te leren kennen, maar ook om als klankbordgroep te leren wat er leeft en hoe we misschien activiteiten kunnen aanbieden die goed of (nog)  beter aansluiten bij de behoefte van de verschillende gemeenteleden.

Derde Advent + Jeugdkerk 2.0
datum en tijdstip 17-12-2017 om 09.30 uur