Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Honselersdijk
 
 
zo 10 nov 2019  om 09.30 uur
Voorganger: ds. Marius van Duijn
Eredienst

Collecten
1. PKN Dorpskernen
2. Kerk

Kindernevendienst Daniëlle van Staalduinen
Oppasdienst Rianne Groen

Collecte 10 november Protestantse Kerk Dorpskernen
Steun kleine kerkgemeenschappen
Bijna elk dorpsaanzicht in ons land wordt gekenmerkt door een kerktoren. Dat tekent de rol die de kerk vanouds in het dorp heeft: middelpunt van de samenleving. Kerk in, van en voor het dorp zijn is vandaag de dag niet altijd vanzelfsprekend meer.
Vandaag is de landelijke collecte voor de Protestantse Kerk bestemd voor ondersteuning van dorpskerken. Teruglopende ledenaantallen en financiële middelen, en het moeten sluiten van de kerkdeuren kunnen de zichtbare aanwezigheid van de kerk in een dorp onder spanning zetten.
De Protestantse Kerk ondersteunt dorpskerken om present te blijven in het dorp en actief bij te dragen aan de leefbaarheid. Bijvoorbeeld door mee te doen in de dorpscoöperatie om voorzieningen te behouden of door burenhulp te stimuleren. Of door de oprichting van een voedselbank of het bieden van (pastorale) zorg voor dorpsbewoners.
Met de opbrengst van deze collecte steunt de Protestantse Kerk dorpskerken om dorp en kerk aan elkaar te verbinden. Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken? Hartelijk dank!
Meer informatie: op www.kerkinactie.nl/collecte en www.protestantsekerk.nl/dorpskerkenbeweging.
De Diaconie

terug
 
 
 
Kerkbalans

www.kerkbalans.nl
 
Geluidsopname
Kerkdienst gemist? U kunt de dienst hier terugluisteren: Kerkomroep Regenboogkerk
 
Reclame blok
 
Volg ons op Facebook en Instagram!


Voor jongeren:
  Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.